Gyógytorna csípőízületi műtét után

„30 év alatt végzett 1500 csípőprotézis műtét után az az orvosi tapasztalatom, hogy az osztályon megkezdett tornagyakorlatokat hazakerülés után is nap mint nap, hosszú időn keresztül érdemes tovább végezni.”


Hogyan kell alkalmazni a gyógytorna gyakorlatokat?

Ezt a CD-t azoknak ajánljuk, akik csípőízületet érintő műtéten estek át.

A betegség és a fájdalom legyőzése, a gyógyulás és a tartós panaszmentesség szempontjából rendkívül fontos, hogy a tornagyakorlatokat rendszeresen végezzék. Nemcsak a műtét utáni gyógyulási szakban, hanem a későbbiekben is, tartósan, edzésszerűen, legalább naponta kétszer. A tornagyakorlatok eredményeképpen a csípőízület mozgékonysága növekszik, ezért a csípőprotézis műtét utáni házasélet megengedett, amennyiben panaszokat nem okoz. A térd – könyök helyzetet azonban kerülni kell.

Miben segít a gyógytorna CD?

Ezzel a rehabilitációs tevékenységgel jelentősen hozzájárulhatnak a betegség legyőzéséhez, valamint a műtéten átesett ízületek rehabilitációjához. Segítik a csípőmozgások szabadabbá válását, és a mozgató izomrendszer jó működését.

Ma már korszerű, új csípőprotézisek is kerülnek beültetésre a hazai kórházakban. Ezek kis metszése miatt a beültetést követő rehabilitáció és a gyógytorna könnyebben elvégezhető. Emiatt gyorsabb felépülés a műtéttőlEgyénre szabott csípőprotézis is létezik. Begyulladt csípőprotézis esetén azonnal keresse fel orvosát!

A betegség, a fájdalom leküzdésében fontosak ezek a gyakorlatok, mert a rendszeres otthoni edzés és tornázás, mint otthoni rehabilitáció, mozgékonyan tartja ízületeit, a gyógyításban segíti az izmokat, és jó közérzetet biztosít.

Kik állították össze a gyógytornáinkat?

A csípőízület gyógytorna CD-t csípőprotézis beültetés műtétjében 3 évtizedes jártassággal rendelkező sebész, valamint több évtizedes gyakorlattal rendelkező gyógytornászok készítették Önnek.

Kellemes tornagyakorlatokat és mielőbbi gyógyulást kívánok!

Prof. Dr. Dósa Gábor
Címzetes egyetemi tanár

A CD segítségével műtét után orvosi felügyelet nélkül otthonában is tovább folytathatja a kórházban, műtét után megkezdett tornagyakorlatokat. A csípőprotézis műtét után nem kell feküdni, hanem mielőbb el kell kezdeni a tornagyakorlatokat.

gyógytorna CD-n található tornagyakorlatok segítséget nyújtanak csípőprotézisbeültetése utáni otthoni tornagyakorlatok végzéséhez. Ugyancsak végezhetők ezek a gyakorlatok combnyaktörés, vagy tomportáji törés miatt végzett műtétek után is. 

Rendelje meg termékünket!

Legegyszerűbb módja a vásárlásnak az online megrendelés. Ehhez nem kell mást tennie, mint kosárba tenni a CD-t és megrendelni. Ezután egy munkanapon belül postázzuk Önnek a megrendelt terméket. A vásárlással egyidőben elektronikus számlát küldünk az Ön által megadott e-mail címre.

Ezt érdemes megosztani!